mr. A. Stronkhorst

Advocaat

T +31 (0)6 55163454

E stronkhorst@deroosenpen.nl

Download profiel in PDF

LinkedIn

Mr. Annerieke Stronkhorst is als advocaat verbonden aan De Roos & Pen en verleent bijstand in strafzaken van zowel commune als financieel-economische aard.

Stronkhorst studeerde aan de Rijksuniversiteit in Groningen en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij is afgestudeerd in het strafrecht en in de Internationaal- en Europeesrechtelijke richting Transnational Legal Studies. Tijdens haar studie werkte zij bij advocatenkantoren en liep zij stage bij het gerechtshof in Amsterdam.

Na haar studie trad Stronkhorst in dienst bij het gerechtshof in Amsterdam en werkte zij enkele jaren als senior juridisch medewerker. Zij hield zich bezig met allerhande strafzaken, uiteenlopend van gewelds- en levensdelicten tot ontnemingen en fraudezaken. Ook werkte zij aan zaken op het gebied van de Opiumwet, de Wegenverkeerswet en de Wet wapens en munitie. Daarnaast was Stronkhorst redactielid van de Nieuwsbrief Rechtspraak Europa.

Stronkhorst heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten strafrecht als hoofdrechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten op dat gebied te behalen.