mr. J.C. Dekkers

Partner

T +31 (0)647009227

E dekkers@deroosenpen.nl

Download profiel in PDF

LinkedIn

mr. Jantien Dekkers is een gepassioneerd strafrechtadvocate. Haar praktijk bestaat uit complexe fraude- en witwaszaken (o.a. FIOD onderzoeken) en uitdagende commune strafzaken. Ze staat particulieren en bedrijven bij in onderzoeken naar onder meer corruptie, verduistering, oplichting, witwassen, valsheid in geschrift en fiscale fraude. Ook heeft zij veel ervaring met interne onderzoeken, procedures ter ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel en verkeerszaken.

Dekkers onderscheidt zich door een goede dossieranalyse, creatief denken en begrijpelijke taal. Zij heeft de discipline om (financiële) rapportages en administratie zo nodig in detail door te nemen. Daardoor maakt zij vaak het verschil in strafzaken, maar ook in het bedrag dat betaald moet worden aan ontneming of vorderingen benadeelde partij. Dekkers staat bekend om haar out-of-the-box denken, door de nieuwe oplossingen en verweren die zij aandraagt. Cliënten waarderen haar duidelijke uitleg van het dossier en bespreking van de vervolgstappen, alsook de wijze waarop zij in staat is hun kant van het verhaal te vertalen in een overtuigend juridisch pleidooi.

Sinds 2015 is Dekkers verbonden aan De Roos & Pen. Daarvoor was zij werkzaam in het team Corporate Criminal Law van Houthoff Buruma, waar zij grote ondernemingen adviseerde over strafrechtelijke kwesties, compliance en betrokken was bij interne onderzoeken.

Dekkers is zowel strafrechtelijk als civielrechtelijk cum laude afgestudeerd. Tijdens haar studie werkte zij al als griffier bij de Rechtbank Maastricht en was docent strafrecht bij Maastricht University universiteit. Zij heeft zich mede gespecialiseerd in forensische opsporing en bewijsmateriaal. In 2013 publiceerde zij het boek “Strafrechtelijk DNA-verwantschapsonderzoek onderzocht: Forensische & mensenrechtelijke waarborgen bij strafrechtelijk onderzoek naar genetische verwantschap”.

Dekkers wordt sinds 2020 meermalen genoemd als ‘rising star’ en geldt sinds 2022 als ‘recommended lawyer‘ in de Legal 500. Zij wordt omschreven als: ‘smart, knowledgeable, experienced, and very responsive’ en a key contact for clients for the defence of corruption, embezzlement, money laundering, forgery and tax fraude allegations’.

Dekkers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd: strafrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten op dat gebied te behalen.Publicaties