mr. J.C. Dekkers

Advocaat

T +31 (0)647009227

E dekkers@deroosenpen.nl

Download profiel in PDF

LinkedIn
mr. Jantien Dekkers staat particulieren en bedrijven bij in financieel-economische en commune strafzaken. Sinds 2015 is zij verbonden aan De Roos & Pen. Daarvoor was zij werkzaam in het team Corporate Criminal Lawn van Houthoff Buruma, waar zij grote ondernemingen adviseerde over strafrechtelijke kwesties en betrokken was bij interne onderzoeken.

Dekkers is zowel strafrechtelijk als civielrechtelijk cum laude afgestudeerd. Tijdens haar studie werkte zij als griffier bij de Rechtbank Maastricht en doceerde zij aan de universiteit. Zij heeft zich mede gespecialiseerd in forensische opsporing en bewijsmateriaal. In 2013 publiceerde zij het boek “Strafrechtelijk DNA-verwantschapsonderzoek onderzocht: Forensische & mensenrechtelijke waarborgen bij strafrechtelijk onderzoek naar genetische verwantschap”.

Dekkers is ook auteur voor het SDU commentaar op strafrecht.

Dekkers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd: strafrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

In 2020 is Dekkers getipt als ‘rising star‘ door Legal 500: ‘smart, knowledgeable, experienced, and very responsive‘.


Publicaties