mr. A.E. van der Wal

Partner

T +31 (0)6 20490433

E vanderwal@deroosenpen.nl

Download profiel in PDF

Twitter LinkedIn

mr. Lisa van der Wal heeft ruime ervaring in het verlenen van rechtsbijstand in omvangrijke en complexe (internationale) fraudezaken. De fraudezaken die zij behandelt hebben onder andere betrekking op witwassen, ontneming, oplichting, valsheid in geschrift, fiscale fraude, corruptie, financiële fraude, milieufraude en overtreding van de wet toezicht trustkantoren. Zij verleent rechtsbijstand aan zowel ondernemingen, bestuurders, aandeelhouders en werknemers, alsmede aan (medewerkers van) financiële instellingen en trustkantoren, accountants en belastingadviseurs.

Ook staat mr. Van der Wal, veelal in samenwerking met forensische accountants, ondernemingen en  financiële instellingen bij die het slachtoffer zijn geworden van fraude en begeleidt zij hen bij het doen van aangifte bij het openbaar ministerie. Daarnaast verleent zij bijstand aan getuigen die worden verzocht een verklaring af te leggen in een strafzaak.

Van der Wal  is sinds 1998 strafrechtadvocaat. De eerste 3,5 jaar werkte zij bij Loeff Claeys Verbeke, later Allen & Overy en van 2002 tot en met medio 2013 was mr. Van der Wal werkzaam bij Spigt Litigators (voorheen Spigthoff), waarvan de laatste 4,5 jaar als partner.

Van der Wal is lid van de redactie van de SDU commentaren strafrecht en stafvordering en redactielid van het Tijdschrift voor Sanctierecht & Onderneming. Tot en met medio 2016 was zij redactielid van het tijdschrift Onderneming & Strafrecht in Praktijk. Van der Wal geeft lezingen aan onder andere accountants, belastingadviseurs, medewerkers van trustkantoren, bankmedewerkers en op internationale congressen. Ook publiceert zij met enige regelmaat.. Daarnaast is Van der Wal secretaris de Stichting Strafrechtpraktijk en is zij lid van de Adviescommissie Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Deze commissie adviseert in verband met voorgenomen wet- en regelgeving op het gebied van strafrecht.

Van der Wal heeft ‘strong litigation skills’ (Legal 500 2015), is  ‘strategically and analytically minded (Legal 500 2016) en ‘has an excellent track record in leading cases’ (Legal 500 2017). Van der Wal is genomineerd as one of the world’s leading practitioners door Who’s Who Legal ter zake Business Crime Defence in de categorie ‘individuals’. ‘The “terrifically clever” Lisa van der Wal is praised for her “great capacity to grasp a client’s aims and priorities”, aldus Who’s Who Legal 2016.

In 2015 werd zij door Corporate Live Wire geroemd voor ‘Excellence in Fraud Law‘.