mr. M.E. van der Werf

Partner

T +31 (0)6 22556238

E vanderwerf@deroosenpen.nl

Download profiel in PDF

LinkedIn

Mr. Marnix van der Werf heeft meer dan 25 jaar ervaring als advocaat in strafzaken en zaken op het snijvlak van strafrecht en andere rechtsgebieden. Zijn praktijk bestaat uit een samenstelling van gecompliceerde fraude- en witwaszaken (o.a. FIOD-zaken) en ‘commune’ zaken. Van der Werf staat bedrijven bij, particulieren, advocaten, notarissen en verschillende politici.

Van der Werf is in 1995 begonnen als advocaat in het ondernemingsrecht voor midden- en kleinbedrijf, maar omdat het strafrecht bleef trekken stapte hij in 1999 over. Tot maart 2020 was hij als partner werkzaam bij Ficq Advocaten. Met die gemengde achtergrond is hij gewend aan zeer grote, ingewikkelde strafzaken, maar ook aan daaraan gerelateerde zaken, zoals kort gedingen, civielrechtelijke verbodsacties tegen verenigingen en advieswerk voor verenigingen.

De grote kracht van Van der Werf is dat hij de essentie uit gecompliceerde (straf)zaken weet te halen en altijd doelgericht en pragmatisch werkt, zonder overbodige franjes. Vanwege zijn jarenlange ervaring in gevoelige ‘high profile’-zaken is hij niet alleen juridisch, maar ook (media)tactisch vaardig. Hij weet zaken stil te houden als dat nodig is.

Van der Werf procedeert bij de Hoge Raad en is geregistreerd als strafrechtspecialist en als cassatiespecialist bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Daarnaast is hij volwaardig lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS).

Tevens is hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en secretaris van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Bergsport Vereniging (NKBV). Ook heeft hij zitting in de maatschappelijke Adviesraad van het Departement Rechten van de UU en geeft hij regelmatig cursussen, onder andere op het gebied van de rol van DNA in het strafrecht.

Van der Werf heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: strafrecht en cassatie. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.