mr. E.A.M. Mannheims

Advocaat

T +31 (0)6 54605471

E mannheims@deroosenpen.nl

Download profiel in PDF

LinkedIn

mr. Lian Mannheims is expert op het terrein van strafrechtelijke procesvoering. Zij heeft veel proceservaring in zeer uiteenlopende strafzaken. Haar praktijk omvat financieel- en economisch strafrecht, internationaal strafrecht en commuun strafrecht (waaronder Opiumwetzaken). Tevens heeft zij veel ervaring in procedures met betrekking tot de ontneming van wederrechtelijk voordeel.

Voorts is zij een van de weinige advocaten in Nederland die gespecialiseerd is in luchtverkeersstrafrecht. Daarnaast is zij gespecialiseerd in strafzaken tegen geheimhouders, zoals advocaten en notarissen. Haar cliënten zijn particulieren, (buitenlandse) bedrijven en overheden.  Van 2001 tot oktober 2009 was zij portefeuillehouder strafrecht in de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten te Amsterdam. Vanaf 2006 was zij tevens waarnemend deken. Zij was van november 2009 tot juli 2020 bestuurslid van de NVSA en vanaf 2011 tevens vice-voorzitter. Zij treedt tevens regelmatig op als docent en als spreker op seminars.
mr. Mannheims wordt aanbevolen door de Legal 500.

mr. Mannheims is als strafrechtspecialist en specialist op het gebied van het advocatentuchtrecht ingeschreven in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten.