mr. F.H.B. Budde

Advocaat

T +31 (0)6 41185888

E budde@deroosenpen.nl

Download profiel in PDF

Mr. Franck Budde verleent bijstand in financieel-economische en commune strafzaken.

Voordat Budde bij De Roos & Pen in dienst trad is hij advocaat geweest op de Regulatory & Criminal Enforcement praktijk van De Brauw. Daar adviseerde hij grote ondernemingen over strafrechtelijke vraagstukken en was hij betrokken bij interne onderzoeken. Verder heeft hij strafprocesrecht gedoceerd aan de Universiteit Leiden en bij Kuijpers & Nillesen als strafrechtadvocaat gewerkt. Daar heeft hij onder andere ervaring opgedaan in gewelds- en vermogensdelicten en in zaken op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de Wegenverkeerswet, de Overleveringswet en de Opiumwet.

In 2018 is Budde afgestudeerd in het strafrecht aan de Universiteit Leiden, waarbij hij ook een semester heeft gestudeerd in Boston aan Boston University School of Law. Gedurende zijn studie heeft hij verder stages gelopen bij advocatenkantoren, de rechtbank en de Hoge Raad. Daarnaast heeft hij aan de Universiteit Leiden een inleidend vak aan eerstejaars rechtenstudenten gedoceerd.

Budde heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten strafrecht als hoofdrechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten op dat gebied te behalen.