mr. R. Cozijnsen

Advocaat

T +31(0)639804797

E cozijnsen@deroosenpen.nl

Download profiel in PDF

Mr. Robin Cozijnsen is als advocaat verbonden aan De Roos & Pen en verleent bijstand in strafzaken van zowel commune als financieel-economische aard.

Cozijnsen studeerde Rechten (afstudeerrichting strafrecht) en Criminologie aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Bologna. Tijdens zijn studie gaf hij les op de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit Leiden en liep hij stage bij het gerechtshof in Amsterdam.

Na zijn afstuderen is hij in dienst getreden bij het gerechtshof Amsterdam als senior juridisch medewerker. Daar hield hij zich bezig met allerhande strafzaken, waaronder ook mega (fraude)zaken zoals ‘de vastgoedfraude’. Daarna is hij werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie waar hij achtereenvolgens als adjunct-officier van justitie en wetenschappelijk medewerker heeft gewerkt.

Cozijnsen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten strafrecht als hoofdrechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten op dat gebied te behalen.